May 24, 2012

Het ESM debacle (en het politieke failliet in NL)



Tijdens het ESM debat is duidelijk geworden hoe belabberd de Nederlandse politiek er momenteel voor staat.

Hoe duidelijk is wel niet de minachting gebleken, die de leden van de 'Kunduz'-coalitie in werkelijkheid blijkbaar hebben voor de Nederlandse kiezer en de democratie in Nederland?

Ook andere partijen lijken het contact met de Nederlandse kiezer 'even' kwijt te zijn.

Verdwenen is de schone schijn van bijvoorbeeld GroenLinks en D66, dat zij werkelijk voorstanders zijn van burger inspraak d.m.v. referenda...

"Referenda willen zij blijkbaar alleen als de uitslag volgens de peilingen goed in hun straatje uitkomt..."(!)

Worden zij en de VVD, CDA, PVDA, etc. afgestraft bij de 2e Kamerverkiezingen in september? De tijd zal het leren...

"In tijden van oorlog en crisis is het eerste wat sneuvelt de waarheid..."

Onder het mom van: “dit moeten wij doen want dat is het beste voor Nederland... (al zien de kiezers het momenteel heel anders...)” en “dat leggen wij de Nederlanders nog wel uit tijdens de verkiezingscampagne...”, is op 25 mei 2012 de Nederlandse soevereiniteit overgeleverd aan het ESM.

Uiteraard (of 'waarschijnlijk') zal het niet 'gelijk' fout gaan, maar het feit dat niet gewacht kon worden tot na de verkiezingen zegt genoeg over hoe democratisch Nederland in werkelijkheid is.

Zelfs de meest 'simpele' Nederlandse kiezer snapt door dit zeldzame 'inkijkje' hoe het er in inmiddels werkelijkheid aan toe gaat in de Nederlandse politiek...

"Snel nog even (nu we 'nog' een meerderheid hebben in de 2e Kamer...) dat ESM er doorheen drukken"... (geen halve waarheid of draaikonterij is gespaard om dat voor elkaar te krijgen...).

Voorspelling:

Inmiddels ziet het er naar uit dat Griekenland (voorlopig) geen toekomst meer heeft in de Eurozone...

Het kostenplaatje voor de Nederlandse staat bij een Griekse gedwongen of 'vrijwillige' exit uit de Eurozone kan naar verluidt uitkomen op een 'slordige' 11 miljard euro..., die 'uitermate' moeilijk terug te halen zullen zijn...)

(verstoorde handelsrelatie-kosten nog niet mee berekend...)

Voor landen als Frankrijk en Duitsland gaat het om een veelvoud van dat bedrag...

Spanje zal uiteindelijk het volgende 'domino steentje' zijn... (zij "hangen er”, volgens vele deskundigen, nu al, “alleen nog maar aan de nagels aan...”), de meeste EU landen kunnen daarna (voor vele jaren zeker...) fluiten naar hun gegeven (en o.a. op ESM contract nog te moeten geven) steun.

Nadat (of tijdens) de val van Spanje van het 'Euro blok' zal de Eurozone imploderen, maar niet alvorens eerst alle ESM landen mee te sleuren in een onvoorspelbaar financieel zwart gat... (!)

Einde voorspelling.

Er valt zelfs bij benadering niet te voorspellen wat dat de Nederlandse belastingbetaler wel of niet allemaal weer gaat kosten...

De 'mannen en vrouwen aan de knoppen' in NL en EU politiek hebben er een 'puinhoop' van gemaakt...



No comments: